004701

ASPESI SHOWROOM

MILAN

Project
Interiors

Type
Commercial / Public

Area
750 sqm

Client
Alberto Aspesi

Program
Retail Showroom

Year
2006

Transforming into a place of liminal sensations, the showroom reaches beyond the rules of how luxury brands are ought to frame their interior. Entering the space, customers see a split-stone wall bearing a safe which recalls the history of the location as a jewelry store. In the ample spaces of the central area, punctuated and accented by industrial columns, a box structure functions as a fitting room space. A luxurious blend of elements, including a neon by Pier Paolo Calzolari, a chaise longue of Jean Prouvé, a Venini chandelier and Thonet chairs for children, create a harmonious ambiance of discord and multiplicity which exudes freshness with the potential of transitionary variations.

NEXT PROJECT

vista-1_FULL_2000
Project Buildings
Type Competitions
Client Bauplan Nord GmbH
Year 2008