000446

DE BEERS

London

Project
Interiors

Type
Commercial / Public

Area
480 sqm

Client
DeBeers LV

Program
Concept and Interior Design for Jewelry Store

Year
2002

Following ACPV’s store design concept, the DeBeers flagship store in London conveys values of elegance and quality. Through the materials chosen for the interior and through the furniture and lighting design, the ambiance is meticulously formulated in line with DeBeer’s heritage, both influenced by African evocations and British traditions. The space is structured through engraved glass screens that receive light from above to allow a complete perception of space while providing privacy and protection for DeBeers clients. The ebony staircase leads to the basement which complements the jewelry display areas with audio-visual elements, a conference room and drawing room facilities. The facade, in stainless steel structure with aubergine colorized aluminium cladding, integrates glass display cases that mediate the transparency between the interiors and the outside.

NEXT PROJECT

006072_2000
Project Buildings
Type Residential
Client Greenway
Year 2011