fbpx
0_002312

NURSERY

Verona

Project
Buildings
Interiors

Type

Area
420 sqm

Client
GlaxoSmithKline

Program
Day Nursery

Year
2005

Establishing a domestic island in a semi-urban area made up of industrial buildings and warehouses, the company nursery on the GlaxoSmithKline campus is arranged around an elongated courtyard on a rectangular site. The architecture features a continuous wooden roof structure, while the south filiform section is reduced to a portico. The large section to the north houses all the nursery spaces that open to the courtyard through a large window, providing optimal lighting for the interior spaces.

Nominated for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2007.

NEXT PROJECT

012103
Project Buildings Interiors
Type
Client Printemps
Year 2014