fbpx
P_LOUVRE_0443

PRINTEMPS DU LOUVRE

Paris

Project
Interiors

Type

Area
2 500 sqm

Client
Printemps

Program
New Department Store inside the Carrousel du Louvre

Year
2014

Following the original design for the Carrousel space below the museum areas, Printemps du Louvre gives shape to a second commercial gallery wing beyond the renowned Inverted Pyramid. The project is both a continuation of the galleries and a new prime destination within its surroundings. The pull of the sales area is the liveliness of the installations which allow for the exhibition of contemporary art pieces. The two-story space is structured into a central nave and a transept by the glass volumes and the staircases. The hand-hammered steel surface of the ceiling reflects visitors and their movements in a perspective which recedes into the distance, creating one-of-a-kind visual and shopping experiences.

Photo: Manuel Bougot

NEXT PROJECT

P_LOUVRE_0443
Project Interiors
Type
Client Printemps
Year 2014