fbpx
sagaponac_22_new

PRIVATE HOUSE

Sagaponack NY

Project
Buildings

Type

Area
340 sqm

Client
The Brown Companies

Program
Private Residence

Year
2002

The design proposal for the villa evolves from the inside out, making the kitchen the center of the building around which all architectural and interior design elements are organized. A perimeter wall defines the inhabited portion of the site by bending around the house in a protective gesture. The residence is clad entirely in limestone, only interrupted by wood and glass panels that insert points of harmony and transparency into the robust design. An entrance lounge functions as the domesticated portion of the outside space, while the second floor’s four bedrooms overlook the sunken pool and the garden.

NEXT PROJECT

01
Project Public spaces
Type Mixed use
Client City of Lugano
Year 2013