fbpx
0_RIMG0354

PRIVATE VILLA

Karuizawa

Project
Buildings
Interiors

Type

Area
430 sqm

Client
Private

Program
Private Residence

Year
2011

Sitting on a sloping south-facing lot in Karuizawa (Japan), the villa welcomes inhabitants and guests with a wall entirely clad in dark mineral resin. The internal courtyard, that connects with the transparent two-story volume of the living area without interruptions, is concealed by the bold unicolor external structure. Characterized by two-story wooden window frames and the large sloped pitch of the roof that appears as the “fifth facade” of the house, the house establishes a continuing dialogue with the surrounding natural setting thanks to the use of dark elements.

NEXT PROJECT

0_rav_3
Project Public spaces
Type
Client Ravenna Port Authority
Year 2004