005720

VALENTINO

Tokyo

Project
Interiors

Type
Commercial / Public

Area
400 sqm

Client
Valentino

Program
Concept and Interior Design for Flagship Store

Year
2005

The interior design for the Valentino Tokyo store in the city’s high-end luxury quarter Ginza is enclosed within a facade of glass and rotatable fins that balance a sense of belonging against a sense of seclusion and privacy. The interior space is structured by bronzed brass frames that showcase the brand’s creations in an immaculately light fashion. The two floors of the building are connected by a staircase bordered by textured glass and display panels. The store’s lighting system is designed to showcase Valentino’s masterpieces and to illuminate the space between the facade’s rotating fins that generate variations for the store’s appearance.

NEXT PROJECT

DektonbyCosentino_DeepWordsLight_7
Project Public spaces
Type Commercial / Public
Client Interni Events Interni Events
Year 2015